Top
 

Bikefitting

De juiste fietspositie is een samenspel van mens en fiets. Elk lichaam is anders. Tijdens een bikefit zoeken we naar de ideale fietsafstelling met het oog op comfort, wegnemen van klachten en bevorderen van je prestaties. 

01 Intakegesprek

Uitgebreid intakegesprek waarbij we je doelstellingen en verwachtingen bespreken. We peilen ook naar mogelijk recente blessure’s en een eventueel klachtenpatroon op en naast de fiets.
intake

02 Lichaamsscreening

Bij de biomechanische screening kijken we je algemene lichaamsstatiek na en meten we je gewrichtsbeweeglijkheid en spierlenigheid. Via meting kijken we ook een mogelijk boven/onderbeenlengte verschil na. We nemen een afdruk van je voetgewelf en controleren de voetstand. Ook kijken we mogelijke krachtsverschillen na.

03 Analyse fietspositie

Voor de analyse van je huidige positie zetten we je fiets op onze Wahoo Kickr. Via markertracking met ons camerasysteem krijgen we een mooi beeld van je fietsbeweging in 3 vlakken.

Met de zadeldrukmeting (Gebiomized) krijgen we een gedetailleerd beeld van mogelijke drukpunten of onevenwichten, en kunnen we klachten aanpakken door stand, kanteling of type zadel aan te passen.

04 Aanpassen fietspositie

Afhankelijk van je mogelijk klachtenpatroon, screening en de metingen gaan we gericht aanpassingen doen in de fiestafstelling. We stellen kanteling en hoogte van stuur, zadel en schoenplaatjes correct af. We geven advies in verband met zadel en kunnen verschillende zadels testen. Indien nodig kunnen we wedges, shims, fietszolen en pedaalspacers gebruiken om verschillen in beenlengte of kniebewegingen aan te passen. Na aanpassing van de positie wordt een nieuwe analyse uitgevoerd.

05 Rapportage

Je krijgt van ons een uitgebreid dossier waarbij je nieuwe fietspositie duidelijk biomechanisch wordt weergegeven. Ook krijg je op basis van de lichaamsscreening extra advies naar preventie en kinesitherapie waar nodig

06 Follow up

Na de bikefit is het aan jou om de nieuwe positie goed te testen. Wanneer er toch nog klachten zouden zijn is er mogelijkheid tot een extra (gratis) controle afspraak.

Duur en prijzen

2 tot 3 uur

€ 195,00 voor renners

€ 165,00 voor jeugdrenners (U18)

€ 95,00 voor tweede fiets

Powered by